Effectmeting op verloren online omzet

12 september 2014, 12:37  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Onderzoeksbureau Effectmeting introduceert een nieuwe online tool om in kaart te brengen waarom een potentiële klant niet heeft gekozen voor een organisatie: de Lost Sales Analysis. Veel organisaties meten wél de tevredenheid van klanten maar weten niet of nauwelijks waarom prospects niet voor de diensten of producten van de betreffende organisatie hebben gekozen.
Reageer

De formule voor succesvolle innovaties

12 september 2014, 10:00  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Duizenden productlanceringen mislukken in het eerste jaar. Dat kost bedrijven miljoenen euro’s, maar bedrijven kunnen dit voorkomen door hun aanpak bij productlanceringen te veranderen. Dit blijkt een groot Europees onderzoek van Nielsen, waarvan de resultaten vandaag zijn gepubliceerd.
Reageer

Adobe en Publicis Groupe realiseren samen Always-On Global Marketing Platform

12 september 2014, 09:59  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Publicis Groupe en Adobe hebben een strategisch partnership gesloten en realiseren gezamenlijk het Publicis Groupe Always-On Platform™. Dit is het eerste end-to-end marketing management platform van Publicis Groupe dat alle componenten van de marketinginspanningen van de klant automatiseert en verbindt.
Reageer

Motivaction en AgeWise bundelen expertise over ouderen

12 september 2014, 09:56  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Onderzoeksbureau Motivaction en marketingbureau AgeWise zijn een strategische samenwerking aangegaan in het uitvoeren van onderzoek naar en het geven van marketingadvies over ouderen. Beide partijen hebben uitgebreide ervaring met de doelgroep ouderen. Motivaction voert sinds midden jaren 90 gericht onderzoek onder deze doelgroep uit. AgeWise heeft 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van op senioren afgestemde beleids-, marketing- en communicatiestrategieën en heeft daarover gepubliceerd met onder andere de boeken ‘Senioren en Toerisme’, ‘De vergrijzing leeft’, ‘Ervaren maar veranderlijk’ en ‘50+ Marketing’.
Reageer

Drone bezitters afgestraft ondanks onduidelijke regelgeving

29 augustus 2014, 12:17  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Afgelopen weken zijn in Nederland meerdere boetes uitgedeeld aan verschillende drone bezitters die volgens het ambtelijk apparaat vlogen onder niet toegestane omstandigheden. De Nederlandse consument wordt onterecht door justitie afgestraft ondanks onduidelijke regelgeving op het gebied van het recreatief gebruik van drones.
Reageer

Sterke teruggang in online pokeren

29 augustus 2014, 12:16  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Onafhankelijk onderzoek laat sterke teruggang zien van de Nederlandse online pokermarkt: ondanks de groep intensieve online pokerspelers is de markt van 2010 tot 2013 met 89 miljoen dollar naar 64 miljoen dollar gekrompen. De regulering van de Nederlandse online pokermarkt staat voor de deur. Actuele beschikbare marktanalyses zijn echter vaak vanwege politieke belangen vertekend en overschatten de marktgrootte. Academicon heeft daarom een politiek en economisch onafhankelijk onderzoek naar de actuele ongereguleerde online pokermarkt in Nederland uitgevoerd.
Reageer

Fullservice trending bij webbureaus

29 augustus 2014, 12:13  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Het traditionele webbureau verliest in rap tempo terrein. Verreweg de meeste Nederlandse webbureaus profileren zich tegenwoordig als fullservice-bureau. Dit komt naar voren uit een onderzoek dat onlangs in opdracht van managed hostingprovider True is uitgevoerd door marktonderzoekbureau The METISfiles. Hostingproviders blijken de belangrijkste technologiepartners van de bureaus nieuwe stijl te zijn, terwijl gebrek aan gekwalificeerd personeel als de voornaamste belemmering voor groei wordt gezien.
Reageer

Online samenwerken met klanten is de toekomst binnen financiële branche

21 augustus 2014, 15:40  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Online samenwerken met klanten is de toekomst. Althans, als het aan de professionals binnen de financiële branche ligt. Dit blijkt uit onderzoek van Hyarchis, aanbieder van Enterprise Content Management en online collaboration oplossingen. Bijna 90 procent van de respondenten is het eens met deze stelling. Slechts 7 procent is het oneens en 5 procent heeft geen mening. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Markteffect, waarin 500 professionals uit de bankenwereld en de verzekerings-, hypotheken- en pensioenbranche zijn ondervraagd. Online samenwerken met klanten is een belangrijke ontwikkeling, aangezien financiële instellingen steeds meer te maken krijgen met de self-directed customer. Deze klant is niet tevreden met de traditionele one-size-fits-all benadering en wil zelf bepalen hoe en wanneer hij geholpen wordt.
Reageer

24Festival delivered by BrandDeli

19 augustus 2014, 14:42  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
De 24 uur van de Reclame heeft met 24Festival niet alleen een nieuwe naam gekregen maar kondigt vandaag ook met trots haar nieuwe hoofdsponsor BrandDeli aan.
Reageer

IKEA zoekt nieuwe interieurontwerper via Pinterest

19 augustus 2014, 09:42  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Altijd al een kamer in een IKEA winkel willen ontwerpen? IKEA roept Nederlanders op om hun ideale slaap- en badkamer te creëren op Pinterest. Het meest inspirerende bord wordt tot leven gebracht in de showroom van IKEA Amsterdam. Het woonwarenhuis heeft op Pinterest een groot bord gecreëerd met producten voor de slaap- en badkamer uit de nieuwe catalogus. Fans kunnen zich uitleven als een echte stylist door deze pins te repinnen en zo een eigen bord creëren met hun ideale slaap- en badkamer. Het winnende bord is straks als kamer te bewonderen bij IKEA Amsterdam. De Pinterest actie loopt tot en met 12 september.
Reageer
 

Twitter

Nieuwsbrief

nieuwe afbeelding


Bannertarieven