Banen weg, geld naar het buitenland en innovatie topsector gestopt

13 november 2014, 11:07  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Het wetvoorstel, ‘Kansspelen op Afstand’, dat nu bij de Tweede Kamer in behandeling is en het mogelijk maakt dat kansspelen via internet legaal kunnen worden aangeboden, betekent voor de aanbieders van speelautomaten in Nederland een ongelijk speelveld en grote marktverstoring waardoor 6.000 banen op de tocht staan, veel geld naar het buitenland vloeit en innovatie in de topsector ‘creatieve industrie’ de kop wordt ingedrukt.
Reageer

Minder groei in R&D bestedingen door grote bedrijven dan in voorgaande jaren

13 november 2014, 11:06  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Grote bedrijven geven in 2014 in totaal $647 miljard uit aan R&D. Dat betekent een stijging van 1.4% ten opzichte van vorig jaar, wat aanzienlijk minder is dan de 5.5% gemiddelde jaarlijkse stijging van hun R&D bestedingen gemeten over de afgelopen tien jaar (inclusief het jaar 2009 toen de uitgaven voor het eerst met 5.6% daalden.) De R&D bestedingen als percentage van de omzet zijn de afgelopen tien jaar bij bedrijven wereldwijd in de afgelopen tien jaar met 17% afgenomen: van 8.5% naar 2.2%. Deze dalende trend wordt bevestigd door driekwart van de bedrijven uit het onderzoek, die aangeeft meer uit hun innovatie-investeringen te kunnen halen dan tien jaar geleden.
Reageer

Nederlands muziekplatform Xite breidt uit naar Verenigde Staten

13 november 2014, 11:06  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Het Nederlandse muziekplatform XITE opent per 1 januari 2015 een kantoor en studio in New York City. Na uitbreiding naar België en Duitsland het afgelopen jaar, zet XITE hiermee voor het eerst voet aan de grond aan de andere kant van de oceaan. Directielid Cees Honig gaat de leiding nemen over de Amerikaanse divisie. In Nederland wordt het directieteam versterkt door de komst van Dan Ligtvoet, voorheen managing director Noord-Europa bij MTV Networks en Comedy Central (Viacom).
Reageer

BBC schakelt Comscore in

13 november 2014, 11:04  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
comScore, Inc. maakt vandaag bekend dat comScore Digital Analytix door de BBC is geselecteerd als de analytics provider voor alle digitale content, inclusief web, mobiele en video content voor zowel de binnenlandse als wereldwijde diensten.
Reageer

Action verkozen tot Beste Winkelketen van Nederland

3 november 2014, 10:40  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Action is verkozen tot Beste Winkelketen van Nederland 2014-2015. In het grootste consumentenonderzoek van Nederland hebben meer dan 350.000 consumenten in twee rondes hun stem uitgebracht en in totaal 400 retailers beoordeeld. Action scoorde in het onderzoek het beste op de belangrijkste aspecten prijs, service en assortiment en mag zich daarom de Beste Winkelketen van Nederland 2014-2015 noemen.
Reageer

Fiat 500 Cult genomineerd voor publieksprijs RAB Radio Advertising Awards

3 november 2014, 09:37  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
De radiocommercial van Fiat 500 Cult ’Kasteel’ is genomineerd voor de publieksprijs van de RAB Radio Advertising Awards. De commercial is sterk omdat er gebruik wordt gemaakt van de verbeeldingskracht die radio heeft. Door de rust en ruimte in de radiocommercial komt de heldere boodschap effectief tussen de oren van de consument. In juni volgend jaar wordt de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.
Reageer

ING maakt retourpinnen mogelijk bij IKEA

3 november 2014, 09:33  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Vanaf vandaag maakt ING retourpinnen mogelijk bij IKEA. Klanten die een artikel terug brengen naar de winkel, kunnen zo hun geld terugkrijgen op de betaalrekening. Daar komt geen contant geld meer bij kijken, wat voor de consument en de winkelier voordeel met zich meebrengt. Ook andere grote retailers die bij ING bankieren, kunnen binnenkort retourpinnen aanbieden. Kleinere ondernemers kunnen de service in de loop van 2015 gaan afnemen.
Reageer

ThePostOnline gaat e-books uitgeven

28 oktober 2014, 10:56  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Donderdag 23 oktober 2014 verschijnt het eerste e-book van TPO BOOKS, een nieuwe collectie journalistieke boeken van ThePostOnline. TPO BOOKS zijn verzamelbundels van artikelen en verhalen die eerder zijn verschenen op ThePostOnline en in TPO Magazine.
Reageer

Boeken lenen uit de kast van je vrienden

20 oktober 2014, 10:32  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Gemiddeld kopen Nederlandse huishoudens 17 nieuwe boeken per jaar. Na deze gelezen te hebben belanden ze in de boekenkast om daarna nooit meer aangeraakt te worden. Met de lancering van Bieblio, de grootste gedeelde boekenkast van Nederland, willen de oprichters lezen stimuleren en de toegang tot boeken vergroten. De gemiddelde bibliotheek heeft 10.000 boeken te leen, via Bieblio heb je al snel toegang tot meer dan 15.000 boeken binnen je eigen netwerk.
Reageer

Govaert Plesman nieuwe directeur IAB Nederland

16 oktober 2014, 17:56  |  Algemeen  |  Steven Pieneman
Op 1 november start Govaert Plesman als directeur van IAB Nederland. Hij volgt Nathalie La Verge op die de functie negen maanden ad interim vervulde.
Reageer
 

Twitter

Nieuwsbrief

nieuwe afbeelding


Bannertarieven