Ruim 30% van adverteerders is nog niet ‘mobile ready’

28 oktober 2014, 11:11  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Uit een mobile check door MobileMarketing.nl in opdracht van MediaBunker blijkt dat 34% van de top-50 adverteerders hun corporate site nog niet voor mobiel heeft geoptimaliseerd. Veel van hun consumentensites niet zijn ook nog niet ‘gemobiliseerd’.
Reageer

Knab maakt betalen via social en sms mogelijk

20 oktober 2014, 10:31  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Vanaf vandaag kan via de Knab App geld worden overgemaakt met behulp van Facebook of een mobiel telefoonnummer. Tweakers, het grootste online tech platform van Nederland, heeft de nieuwe functie binnen de Knab App voorafgaand aan de lancering uitgebreid getest.
Reageer

ING introduceert nieuwe ING Fame Game

9 oktober 2014, 12:16  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Vandaag lanceert ING een nieuwe versie van de ING Fame Game. De ING Fame Game is een mobiele app voor jongeren tussen de 10 en 15 jaar, gericht op financiële educatie. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat jongeren die vroeg hebben geleerd om verstandig met geld om te gaan, later minder snel in de financiële problemen komen. De ING Fame Game helpt jongeren dan ook spelenderwijs bij het leren omgaan met geld.
Reageer

Smartphone onmisbaar tijdens zomervakantie

5 augustus 2014, 14:34  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Bijna alle jongeren (97 procent) maken gebruik van internet op de mobiele telefoon terwijl zij op zomervakantie zijn. Nederlanders in de leeftijdscategorie 18 tot en met 35 jaar willen namelijk ook in het buitenland blijven Whatsappen, bellen, e-mailen en hun vakantiefoto’s delen op Facebook. Slechts drie procent maakt geen gebruik van een smartphone. Dat blijkt uit onderzoek van SimOnlyRadar.nl onder 752 respondenten.
Reageer

OUTFITTERY van start met Nederlandse iOS7 app

5 augustus 2014, 14:32  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Vanaf nu kunnen klanten van Europa’s leading personal shopping service OUTFITTERY overal hun persoonlijke stylist bereiken en outfits bestellen. De OUTFITTERY – Personal Shopping App biedt daarnaast ook een scala aan innovatieve service-features. Zo kan er een wishlist worden samengesteld door de klant met zelfgemaakte foto’s, welke direct gedeeld kunnen worden met de persoonlijke stylist. Deze foto’s worden vervolgens gebruikt om een OUTFITTERY box samen te stellen die perfect past bij de wensen van de klant.
Reageer

Nederland kleurt #roze

31 juli 2014, 15:06  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Tijdens de Gay Pride in Amsterdam is de kleur roze altijd volop vertegenwoordigd. Logisch, want het is de kleur van de liefde, vriendschap en vreugde. Met name de dragers weten dat het staat voor de vrijheid om te kiezen met wie ze vriendschap en relaties delen. Op 2 augustus, de dag van de Canal Parade, zal ook de rest van Nederland op social media worden ondergedompeld in roze.
Reageer

94% jongeren vindt twitterende buschauffeur onacceptabel

17 juli 2014, 09:27  |  Mobile  |  Steven Pieneman
De helft van de jongeren in de leeftijdscategorie 17 tot 34 jaar maakt gebruik van de smartphone in de auto. Daarentegen vinden bijna alle jongeren (94%) het onacceptabel als buschauffeurs de smartphone zouden gebruiken tijdens het rijden. Deze resultaten komen uit het representatieve onderzoek ‘Smartphonegebruik in de auto’ uitgevoerd door GfK in opdracht van verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert en Allsecur autoverzekeringen.
Reageer

Marktplaats Exchange voegt 11% uniek bereik toe via de Tablet App

16 juli 2014, 11:31  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Sinds deze week is het ook mogelijk om via de Marktplaats Exchange in te kopen op de Marktplaats Tablet App voor iOS. Het gaat hierbij om de standaard IAB- formaten Medium Rectangle en Leaderboard. Marktplaats maakt hierbij gebruik van de techniek van Improve Digital. De eerste tablet-posities zijn al ingekocht via de exchange. Tot nu toe was inkoop via de Marktplaats Exchange alleen mogelijk voor de mobiele - en desktop website. Met het toevoegen van beide formaten biedt Markplaats haar adverteerders meer bereik en cross device inkoop via de Marktplaats Exchange. De mogelijkheid om in te kopen voor de Android App is momenteel in ontwikkeling.
Reageer

Moderne gezinnen hechter door smartphones en sociale media

16 juli 2014, 11:27  |  Mobile  |  Steven Pieneman
Sceptici zeggen wel dat ‘echt’ contact tussen mensen vermindert door onder andere smartphones en sociale media. De onafhankelijke onderzoekgegevens van de Samsung Technologie Barometer* spreken dit faliekant tegen. De meeste Nederlanders vinden juist dat moderne technologie hun (familie)band versterkt.
Reageer

Vakantieganger stapt over naar smartphone en tablet

9 juli 2014, 11:47  |  Mobile  |  Steven Pieneman
De klanten van Thomas Cook maken dit jaar massaal gebruik van mobiele apparatuur voor het oriënteren op en boeken van vakanties. Voor de reisorganisatie met de merken Neckermann en Vrij Uit reden om zijn websites aan te passen naar mobiel toegankelijke sites. Hierdoor speelt Thomas Cook in op de toenemende vraag van zijn klanten naar gebruikersvriendelijke (boekings)informatie voor de tablet en smartphone.
Reageer
 

Twitter

Nieuwsbrief

nieuwe afbeelding


Bannertarieven